Onze website ondersteunt deze browser niet  

Ondervoeding bij ouderen​

Voor de health care professional

Dit gedeelte van de website is uitsluitend bedoeld voor health care professionals. Indien u geen health care professional bent, neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.​

IAGG-European Region 2021

IAGG-European Region 2021

Het congres "International Association of Gerontology and Geriatrics for the European Region" (IAGG-ER 2021) had plaats op  1 en 2 juli, 2021.

Tijdens het congres heeft Nestlé Health Science de webcast  “The role of proteins in older adults’ malnutrition” gesponsord. Prof Timo Strandberg, Prof Alfonso Cruz-Jentoft en Prof René Rizzoli presenteerden hun inzichten over het belang van eiwitten bij spier- en botgezondheid, voornamelijk bij ouderen.  Heeft u de webcast gemist? We zijn verheugd om de opname met u te delen.

The role of proteins in older adults’ malnutrition” 

Introduction and Welcome IAGG-ER2021, Prof Timo Strandberg 
Protein & Bone Health, Prof René Rizzoli 
X
Ondervoeding verdient de aandacht van iedereen

Ondervoeding verdient de aandacht van iedereen

33 miljoen volwassenen in Europa hebben risico op ondervoeding.1

Medische voeding wordt geadviseerd om te gebruiken in combinatie met gewone voeding en fysieke activiteit om bij te dragen tot een verbeterde voedingstoestand en zo ondersteuning te bieden aan herstellende patiënten.
- ENERGIE: 600 – 900 kcal/dag
- EIWITTEN: 35 - 55 g/dag
+ Regelmatig fysieke oefeningen

Nestlé Health Science heeft voor patiënten die aan het herstellen zijn een ‘Recovery Pack’ gelanceerd. Het ‘Recovery Pack’ is ter ondersteuning van een verhoogde voedingsbehoefte na ziekte en bevat medische voeding hoog in energie, (kwalitatieve) eiwitten, vitaminen en mineralen en tips voor fysieke oefeningen.

Patiënten kunnen dankzij het ‘Recovery Pack’ kennis maken met orale medische voeding; zowel in drinkbare als in lepelbare vorm en in een variëteit aan smaken.

Bestel hier het ‘Recovery Pack’ voor uw patiënt.

1. MNI nutrition. Better care through better nutrition: value and effects of medical nutrition - A summary of the evidence base. 2018 • 2. Caccialanza R, Laviano A, Lobascio F, et al. Early nutritional supplementation in non-critically ill patients hospitalized for the 2019 novel coronavirus disease (COVID-19): Rationale and feasibility of a shared pragmatic protocol. Nutrition 2020;74:110835. doi:10.1016/j.nut.2020.110835

De MNA® is een solide tool bij ondervoeding

De MNA® is een solide tool bij ondervoeding

Ondervoeding kan iedereen treffen en gaat gepaard met ernstige gevolgen en hogere zorgkosten.

 

Medische verenigingen, vertegenwoordigers van het EU-ministerie van Volksgezondheid en vertegenwoordigers van zorgverzekeraars hadden oproepen en verklaringen opgesteld om ondervoeding te bestrijden. Een van de belangrijkste actie was het implementeren van routinematige screening op ziektegerelateerde ondervoeding.1,2

Het gebruik van een geldige voedingsscreeningtool, zoals de MNA®, is aanbevolen als onderdeel van de GLIM3-diagnostische criteria voor ondervoeding. De MNA® heeft significant bewijs voor validiteit in het screenen van ondervoeding bij de geriatrische patiënt. Een samenvatting van 25 jaar MNA® is onlangs gepubliceerd in The Journal of Nutrition, Health & Aging, Nutritional Assessment in Older Adults: MNA® 25 Years of a Screening Tool & a Reference Standard for Care and Research; What Next?"

 

Klik HIER voor meer informatie en toegang tot het artikel.

  1. https://medicalnutritionindustry.com/files/user_upload/infographics/MNI_Infographic_malnutrition.pdf
  2. https://medicalnutritionindustry.com/malnutrition/calls-declarations/
  3. Cederholm, 2019
Hulp in de strijd tegen ondervoeding

Hulp in de strijd tegen ondervoeding

In Europa alleen kampen 33 miljoen mensen met ondervoeding. Tijd om het grondig aan te pakken.

Meten is weten en cruciaal om de nutritionele toestand van de betrokkene te optimaliseren en/of behouden. De MNA is een gevalideerde screeningstool voor (risico op) ondervoeding bij ouderen en voldoet aan de Global Leadership Initiative on Malnutrition (GLIM) criteria. Met de MNA® kan ondervoeding snel, efficiënt en veilig gesignaleerd worden bij ouderen.

 

De MNA® is nu beschikbaar online (www.mna-online.com) en voldoet aan de GDPR eisen. Aan de hand van een aantal doelgerichte vragen kan de toestand van patiënten gescreend en gemonitord worden. Het is mogelijk om hieraan een behandelplan te koppelen.

Download het MNA short form formulier (Nederlands)

Download het self-MNA formulier (Nederlands)

Download het MNA volledige formulier (Nederlands)

 

Voor meer informatie zie www.mna-elderly.com