Onze website ondersteunt deze browser niet  

Beenmeter

Het is soms moeilijk om de lengte van een bedlegerige patiënt te meten. Met de beenmeter meetlint kunt u in enkele minuten de lengte van uw patiënt bepalen corresponderend met de gemeten afstand van hiel tot knie. Het is een eenvoudige en snelle manier om de lichaamslengte van een patiënt te bepalen.

 

Gebruiksaanwijzing:

Afhankelijk van het geslacht van uw patiënt wordt de afstand hiel-knie gemeten met de ene of andere kant van het meetlint.

Plaats de patiënt op zijn/haar zij, met opgetrokken knie, waarbij het scheenbeen en de dij een hoek van 90° vormen. De voet vormt eveneens een hoek van 90º met het been. Het linker deel van het instrument wordt onder de hiel (1) gehouden, het beweegbare deel boven de niegewrichtsuitsteeksels (2). De as van het instrument moet parallel aan de as van het scheenbeen gehouden worden.

 

LET OP:
De ontwikkeling van mannen en vrouwen verschilt: een vrouw verliest vanaf 60 jaar ongeveer 1cm lichaamslengte per 5 jaar (verzakking van de wervels). Voor een vrouw van 65 jaar of ouder moet dus rekening gehouden worden met deze parameter.Voorbeeld:
Een vrouw van 75 jaar met een afstand hiel-knie van 50 heeft een lichaamslengte van 1.59m (een afstand hiel-knie van 50 komt overeen met een lichaamslengte van 1.62m, maar een vrouw van 75 jaar heeft sinds de leeftijd van 60 jaar 3cm lichaamslengte verloren.


De beenmeter is verkrijgbaar via een vertegenwoordiger. Indien u interesse hebt, laat het ons weten door hierop te klikken