Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Cerebrale Parese

Wat is Cerebrale Parese?

Cerebrale parese (CP) is een groep permanente ontwikkelingsstoornissen die de beweging en houding beïnvloeden. Deze aandoeningen worden hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door verstoringen in de ontwikkeling van de hersenen in het foetale of zuigelingen stadium.

Symptomen
De motorische stoornissen bij cerebrale parese gaan vaak gepaard met problemen met gevoel, perceptie, cognitie, communicatie en gedrag door epilepsie en door secundaire musculoskeletale problemen.

Er zijn veel verschillende soorten cerebrale parese, die variëren in de delen van het lichaam die worden aangetast, het type beperking en de ernst van mobiliteitsbeperkingen. Mede hierdoor verschillen de symptomen vaak per persoon.

Meer informatie
NederlandBelgië

Assortiment
Cerebrale parese heeft een grote impact op de kwaliteit van leven van de patiënt en de naasten. Zorgverleners staan onder grote druk en implicaties kunnen hun algehele kwaliteit van leven beïnvloeden. Ons doel is om specifieke ontwikkelde producten en diensten te bieden om zorgverleners en patiënten te helpen dergelijke uitdagingen te overwinnen en hun dagelijks leven te verbeteren, zowel fysiek als emotioneel.
Maak kennis met het assortiment