Blended diet en sondevoeding

Wat is Blended Diet?


Blended Diet ofwel gemixte voeding is een mengsel van verschillende voedingsbestanddelen en vloeistoffen dat zo fijngemalen wordt dat het via een sonde kan worden toegediend. Blended diet kan gebruikt worden als een alternatief voor of in combinatie met kant-en-klare sondevoeding.


Kan ik starten met Blended diet?


Voordat u start of overschakelt op blended diet, raadpleeg uw zorgprofessional. Uw zorgprofessional kan specifieke instructies en een geïndividualiseerde advies geven om ervoor te zorgen dat de voedingsbehoefte gedekt is en tips geven voor een veilig toediening.


Is Blended Diet beschikbaar in de vorm van kant-en klare sondevoeding?


Ja. Compleat® Paediatric en Compleat® zijn kant-en-klare sondevoedingen met echte ingrediënten. Compleat® kan als volledige voeding worden ingezet of als aanvullende voeding gebruikt worden om een hogere voedingswaarde te realiseren. Voor meer informatie over Compleat®, en blended diet recepten, raadpleeg uw zorgverlener of Nestlé Health Science.

Lees meer
Lees minder
tips

WEBINAR: Praktische Tips van Michaël Sels

Nestlé Health Science organiseert op 13 september om 19 uur een Kookworkshop rond Blended Diet. Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en bekend als kok op Njam-tv, geeft praktische tips voor het bereiden van gerechten voor het gehele gezin, van normale voeding tot blended diet. Lees meerMaak kennis met het assortiment