Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wanneer ben ik ondervoed en hoe pak je ondervoeding aan?

Ondervoeding is een gezondheidsprobleem van mondiale omvang en komt in alle bevolkingsgroepen voor. Populatiesubgroepen met een risico op ondervoeding omvatten kinderen met cerebrale parese, gehospitaliseerde volwassenen, oudere volwassenen, volwassenen met een slechte geestelijke gezondheidstoestand, patiënten met een of meer medische aandoeningen, obesitas, enz.

Bij ouderen zijn er veel factoren die ervoor zorgen dat mensen ondervoed raken: verlies van eetlust, problemen met eten (eten bereiden of snijden), kauwen (bijv. slecht passend kunstgebit, droge mond) en / of slikken (dysfagie), geur- en smaakvermindering en andere medische aandoeningen die malabsorptie van voedingsstoffen veroorzaken of ertoe leiden dat een persoon minder eet. De risico's op ondervoeding zijn ernstig en omvatten een verhoogde kans op infectie, langzamer herstel van ziekte of letsel en een algehele verhoogde mortaliteit. Een systematische screening en het gebruik van geïndividualiseerde voedingsondersteuning, waaronder orale medische voeding, hebben aangetoond dat ze de energie- en eiwitinname verbeteren en de mortaliteit en complicatiepercentages bij ondervoede medische patiënten aanzienlijk verminderen.

Ondervoeding is ook een van de meest voorkomende en meest ernstige bijwerkingen van kanker en de behandeling ervan. De prevalentie van ondervoeding bij kankerpatiënten varieert van ongeveer 20% tot meer dan 70%. 10-20% van de sterfgevallen van kankerpatiënten is gerelateerd aan ondervoeding, niet aan het stadium zelf. Om gewichtsverlies te voorkomen, de kwaliteit van leven van de patiënten te verbeteren, de toxiciteit van de behandeling en het risico op sterfte te verminderen, moeten de diagnose en screening van ondervoeding zo vroeg mogelijk worden gesteld om de best mogelijke behandeling te vergemakkelijken.

Wanneer u wordt geconfronteerd met het risico op voedingstekorten tijdens de kindertijd, wordt interventie geadviseerd om het volledige potentieel van een kind te ondersteunen en te maximaliseren. Orale medische voeding kan kinderen ondersteuning bieden in hun groei, hun ontwikkeling en het behalen van een beter lichaamsgewicht.

Ons assortiment Resource®, orale medische voeding is geschikt om te voldoen aan de behoeften van personen met (risico op) ondervoeding en klinische en economische voordelen te bieden die gepaard gaan met het gebruik van orale medische voeding. Onze teams nemen ondervoeding serieus en zijn actief betrokken bij het vinden en leveren van voedingstherapieën aan alle patiënten.
Maak kennis met het assortiment